måndag 31 mars 2014

Glädje och sorg ...

😙Vårvädret har lagt sig över göinge,  folk klipper buskar och påtar i jorden i kvarteret som aldrig förr. Själv tar jag lite i taget, trädgårdsarbete varvas med vila i en lite lagom dos.
I dag blev det ett besök hos veterinären i Vesslarp för att kemkastrera Pirat. Hoppas det verkar snabbt.
Denna dagen kan man ju inte låta bli att reflektera över det hemska som händer i sportsammanhang i vårt land. Tyvärr kan jag inte säga att jag är förvånad, jag har länge ifrågasatt hur i hela friden vi kan tillåta att vuxna människor står och skriker könsord till varandra utan att någon reagerar???
Hur fan skulle det se ut om vi gjorde så i resten av samhället? om Anders Borg skall presentera budgeten i riksdagen så sitter väl inte folk och skriker - det går en hora på linjen???
Eller när man går in på banken så står inte någon och skriker - vi skall döda era barn!!!
Men precis detta gör vuxna människor på fotbollsmatcher runt om i landet, givetvis inte alla men själv tycker jag att det är precis lika illa att man stöttar dem som håller på genom att tillåta det!!!
Att heja på sitt lag måste väl inte betyda att man skall förnedra dem andra lagen?? Jag är ledsen men jag fattar inte detta!
Nu går jag ut i trädgården och njuter av lugnet, där kan man hämta kraft så man orkar med vardagen. 


tisdag 25 mars 2014

Höstvär ä tröstvär....

Våffeldagen är snart till ända och inte fasen har det bakats några våfflor på denna adressen. Men jag har fått hjälp med att köra till återvinningsgården med ris och skräp. Jag har j turen att ha några " extra föräldrar" ja alltså inte släkt utan bara goda vänner som hjälper oss med allt möjligt, givetvis hjälper vi tillbaka oxå. Eftersom vi inte har dragkrok så blir det ju genast lite mer omständligt att köra till t:ex återvinningsgården.
Nåja Kennet och jag fixade det i dag innan vädret blev sämre.

Här nere har det varit riktigt surkallt senaste dagarna och i dag toppades det med blåst och snöblandat regn.
Det blev till att tända en brasa och kura ihop sig i soffan.
Jag var ju som vanligt lite "hejalös" med att plantera frön och nu har vissa växt sig långa och skrangliga i mitt stora fönster på ovanvåningen. Kan undra om detta kommer att bli bra? Fortsätter det att växa i denna takten så kommer plantorna att vara 210 cm långa i juni!!! Borde kanske hållit mig till krasse på lite toapapper...
Men skam den som ger sig.
Nu i kväll kom lille sonen hem och hjälpte mig med några småsaker, som tack fick han en matlåda med lasagne, e skönt att alla barnen fortfarande går att muta med mat :-)
Han hade med sig en present från en "gammal" väninna som är proffs på grönländskt pärlbroderi!
Så roligt med såna oväntade presenter <3


fredag 21 mars 2014

Som man bäddar får man ligga..


Jag går just nu hos en psykolog/ beteendevetare för att få hjälp med min stressreaktion efter min cancer.
Efter bara två tillfällen där så måste jag säga att jag börjar förstå amerikanarnas förkärlek till att
 " go to the shrink". Man får liksom lära sig mycket om sig själv som man aldrig begripit. Själv är jag tydligen en "allt eller inget person", jo det hade jag ju misstänkt ett tag ;-)  men när hon berättar hur jag fungerar helt utan att känna mig så känns det nästan kusligt, nästan som när man tittar på det okända fast på riktigt :-).  
Att lära sig begränsa sig är min själ inte lätt, att hitta verktygen att kunna förhålla sig till sig själv på en bra nivå är lite som att gifta sig med sig själv ( hade jag inte varit tvungen till det hade jag aldrig gift mig med en sån konstig person ;-)  )
Jag har oftast många bollar i luften t:ex så har jag nog inte suttit ner och pratat i telefon sedan dom sladdlösa telefonerna kom, oftast så gör jag något annat samtidigt typ torkar golv, går ut med hunden, skiter.. ja det mesta med andra ord. Att jag har hållit så här länge beror nog mycket på att jag ( om jag inte varit sjuk) har sovit som en stock i alla år. Jag hinner oftast inte lägga ner huvudet på kudden innan jag sover. 
Jag blev dock glad när psykologen sa att jag inte skall ändra på min personlighet utan bara lära mig att hitta vägar där jag kan ladda batterierna. Skönt att man inte behöver bli någon annan det har ju tagit nästa 50 år att bli så här jäkla skruvad!! annars hade man ju haft ångest över dom bortkastade åren. 
Nu har jag fått lite tips som skall hjälpa mig att vara i nuet, så om ni ser mig stå stilla och focusera på något typ en blomma så är det bara som jag jobbar på att hitta mig själv. Å skulle nu någon annan hitta mig innan jag själv gör det så skit i det , jag måste tydligen göra det själv för att det skall funka :-)


onsdag 19 mars 2014

Mysdag med Rasmus....

Som jag skrev om för ett tag sedan så försöker jag tänka i banorna - ger det mig energi eller tar det energi? I dag fick jag en heldag med min ena son. Vi handlade torkarblad till bilen ( som han monterade) vi köpte ny dator ( som han installerade) vi handlade mat ( nä han åt inte upp den ) vi käkade brunch, vi var inne på Wallgårds och kollade på lite tapeter och kakel till huset, och vi hann tom slappa en liten stund i vars en soffa. Med andra ord en härlig dag!
På em hämtade jag bonusbarnbarnet på dagis och hann få en mysstund med henne oxå innan Frida kom och hämtade henne.
Barn är duktiga på att både ge och ta energi, har man dem hela tiden kan det ibland kännas som dom är små energitjuvar ibland, vilka föräldrar har inte ibland tänkt å om jag ändå fått några timmars lugn och ro :-)
men har man dem bara ibland så ger dom så otroligt mycket!! dom är så kloka och roliga.
Hoppas att det blir lite värme med snart så får man ännu mer energi.

fredag 14 mars 2014

Njutning och fröpåsar.....

Nu är det vår på riktigt! jo det är när man kissat ute i skogen utan att det kommer änglaspel från istapparna...
Jag har börjat planera inför odlingssäsongen, förberett med pallkragar ( som en god vän kom hem med) och fyllt dem med bra jord, kogödsel och lite torv. Inte fasen vet jag om det blir bra men ibland får man köra på magkänsla ;-)
Fick dessutom köra 2 ggr till växtmästarna i Osby för att både jag och tjejen i butiken glömde bort att klippa markduken som jag betalt för.
Fröerna är nerpetade i såjord i miniväxthuset. Dock blev det en liten chockartad upplevelse när jag upptäckte att en av påsarna bara innehöll 4 st frön!!! vilket jävla kilopris!! dessutom tappade jag ett frö och Larry käkade upp det...  (Larry är min dotters lilla hund).
Nåja det skall ju vara en hobby så skitsamma om det kostar mer än det smakar... har jag tur så skiter Larry ut fröet i min trädgård...
Just nu är jag lite upp o ner , speciellt när det gäller mina planer på att ta tag i trädgården. Dels för att jag inte har "öga" för det men oxå för att vi funderar på att sälja huset och flytta till mindre hus.
Därför vill jag inte göra så jättemycket i min trädgård men odla sånt man kan äta är ju aldrig fel :-)
Nåja den som lever får se. Denna helgen skall jag bara ta det lugnt och på söndag kommer några revyvänner  hit och planerar nästa års revysäsong. Ha en trevlig helg och njut av våren!

lördag 8 mars 2014

Äntligen värme ....

Så var värmen äntligen på G ! Dagen tillbringade vi i huset för att röja och städa. Henke la klinkers och jag grillade korv. Längtar tills det blir klart och vi kan flytta dit. Ligger bara ett par hundra meter från sjön. Nåja allt tar ju längre tid än man tänkt sig , det har kommit en jäkla massa sjukdomar o skit emellan sista åren. Men den som väntar på något gott... 
Igår var jag på tjejträff med några av mina "gamla" vänner. Det är en konstig känsla att man kan vara ifrån varandra i många år men när man väl träffas jämns det som  om det bara var några månader sedan man sist sågs! Vi pratade och skrattade och åt gott. Det var en sån kväll som gav energi i stället för att ta. Det finns folk som är rädda för att bli gamla, men tänk vad härligt det är att bli äldre och kunna rätta till sånt man gjort fel.  
Å livet varar ju fram tills det sista andetaget... 

torsdag 6 mars 2014

Plantering och kåtslag...

Nu är den på gång!! ja våren alltså. Märks på många saker men speciellt på att vi åter drabbats av kåtslag här på fläderstigen... Ja hunden alltså! Vi kemkastrerade honom för ca 8 månader sedan och det har varit lugnt sedan dess men nu är det nog över.
Han tom slutar att äta när det finns löptikar i närheten. Ja visst fan har man varit sugen på lite sänggympa då och då men aldrig att man har slutat äta pga det!!! Nä och ju äldre man blir ju viktigare är maten ;-)

Försökte komma igång med att promenera mina "lång" rundor igen denna veckan men det slutade som vanligt med värk i höfter och rygg. Trots att jag har bra dämpade skor och trots att jag ökat successivt ! Jag vet ju att mina diskar är kassa men man hade ju hoppats på att man i alla fall skulle kunna gå lite mer ett par gånger i veckan!
Tillråga på allt så blir biverkningarna från mina antiöstrogentabletter ständigt värre... nu har jag svallningar även dagtid. Vid nästa läkarbesök skall jag be om en remiss till akupunktur!
Nåja jag försöker tänka positivt, bra att medicinen finns , synd att man behöver den.
Som jag skrivit innan har jag lite tufft just nu med stressreaktion efter min cancer ( livet hinner liksom ifatt en) samt stressigt på arbetet med nya arbetsplatser ( en ny arbetsplats varje dag i veckan) ingen bra kombination kan jag säga.
Men det skall säkert bli bra så småningom .

Jag har som jag skrivit innan börjat fundera lite på att ta tag i min trädgård,  antar att det har med åldern eller medicinen att göra ;-)
Jag läser trädgårdsböcker och funderar på vad jag kan göra själv, tror att jag skall låna hit min "granne" och arbetskamrat Anna som är duktig på att planera och plantera.
Hon har det där extra seendet som jag saknar, behöver liksom lite hjälp med vad och hur allt skall utföras.
Minns ett år för många år sedan då jag planterade frö i glädjerus, tyvärr kunde jag inte skilja på ogräs och växter så det resulterade i att jag hade ett trädgårdsland med världens finaste ogräs!!
Ett annat år hann jag inte ens få fröerna i marken för då hade min yngste son Rasmus och min kompis Annikas flicka (Stina) öppnat alla fröpåsarna och strött allihop i en salig röra i trädgårdslandet....
- nu har vi hjälpt dig att plantera mamma sa Rasmus stolt....


tisdag 4 mars 2014

Visst gör det ont när knoppar brista...

Egentligen är denna årstiden en av dom bästa, precis innan våren kommer på riktigt när man liksom går och längtar så innerligt efter sol och värme. När den sedan kommer så hinner man inte riktigt njuta innan man tar den för givet.
När man är ute och promenerar hör man fåglarna som nu börjat sjunga sina kärleks serenader, man ser framför sig en lång varm vår som sedan slutar i en underbar sommar. Borta är minnena av regnfyllda moln som seglar upp på himlen var enda jäkla helg när man bestämt sig för uteaktiviteter.
Borta är oxå minnena av torra gulbrända gräsmattor och vattningsförbud. Tänk vad vi människor är underbart dumma!! vi har oftast förmågan att minnas det positiva.
Själv älskar jag att planera och plantera på våren och nu mer så brukar jag tom lyckas med några odlingsprojekt! I år måste jag fixa nya odlingsbänkar och plocka bort den gamla. Många av mina vänner är fantastiska trädgårdsmänniskor som jag ser upp till, framförallt så försöker jag lära mig lite av allt dom kan.
Ninas-garden tankar är en Lydias gröna fingrar är några av mina inspiratörer !
Jag försöker oxå ta mig ut i naturen varje dag för att se vad som är på gång

Denna knoppen piggade upp mig i dag. 
Här är Pirat framför snapphaneeken på Wanås gods