fredag 24 oktober 2014

Morgonbestyr för folk med bra tålamod..

Man vaknar på morgonen , ögonen känns som dom är fulla med grus. Man asar sig ut till toaletten svagt kissnödig efter allt vatten man öste i sig kvällen innan , man hade ju läst i veckotidningen att man har lättare att gå ner i vikt om man dricker mycket vatten.
Urinblåsan känns som en stor zeppelinare redo att sprängas likt Hindenburg katastrofen. När katastrofen är över börjar ögonen äntligen öppna sig. Kläderna som hängde på stolen i sovrummet kvällen innan ligger fint utspridda på golvet efter kattens raveparty natten innan. Nåja tänker man jag skall ju bara jobba inte mannekänga.
Man tar sig ut i köket med ett lätt knorrande från magen, den påminner en om att man glämde äta kvällsmat kvällen innan , ty vatten mättar endast för stunden .
Efter en stunds letande i kylen hittar man både smör och pålägg (vilken fest!). allt går enligt planerna tills man skall öppna den där skinkpaketen man köpte häromdagen. Det är då Helvetet börjar!!! öppnas här står det tydligt i ena hörnan men inte fasen går det att öppna där!! man prövar alla knep, naglar, fingergrepp ja till och med tänderna men icke!! likt ett retfullt kassavalv ligger paketen där och ser helt opåverkad ut.
Nu undrar jag, om mänskligheten kan flyga till månen varför i hela friden kan man inte göra ett påläggspaket som går att öppna??
Nåja när huvudet  fungerade igen hämtade jag saxen, Behöver jag säga att den var så slö att den knappt kunde få upp den sega plasten.....

söndag 12 oktober 2014

Semester och nya utmaningar..

Så var semestern över, Kreta var som vanligt underbart. Tyvärr hade vi lite taskigt väder hela veckan men visst tittade solen fram emellanåt. Nåja vi åkte med goda vänner denna gången så vi hade fullt upp ändå. Vi fastnade för ett spel som John och Elin hade med sig ( skip-bo ) vi spelade avigt och rätt hela veckan. Det blev en tur in till Chania en dag där vi besökte hamnen. Det brukar vara stimmigt värre där nere men så här sent på säsongen var det ok.
 
Vi hann oxå med en  tur upp i bergen för att titta på deras krikri getter.

Hotellet vi bodde på denna gången låg på stranden i agia marina. Det var enkelt men helt ok förutom att sängarna var hårda som sten, jag tror att det hade varit mjukare att sova på golvet...

Vi hann med ett par besök till vår favorit restaurang  Palirria  som ligger direkt på stranden, här har vi ätit många gånger och det känns härligt att komma dit igen.
Det var en lugn vecka då det inte är högsäsong vid denna tiden, många affärer i agia marina skulle stänga inom någon vecka och alla var trötta efter att ha jobbat uppåt 70 timmar 7 dagar i veckan sedan april.Några skulle åka till Skandinavien för att leta jobb över vintern , speciellt Norge verkade locka många.

Vi kom hem vid 16 tiden igår, Rasmus och Frida har bott här medan vi har varit borta och huset var städat och rent ( renare än när jag åkte), så det var bara att packa upp väskorna och börja tvätta.
Nu börjar min roliga höst att krypa närmare, vi håller ju på att fixa det sista på vårt nya hus och förbereder flytt innan jul samtidigt skall jag spela teater ett par helger. Så nu blir det till att spotta i nävarna och köra hårt! Nu är i alla fall mitt favoritkakel uppsatt på wc !!