onsdag 16 juli 2014

Sommarprat..


Semestern är i full gång i vårt land, över allt möts vi av sommarvikarier.. Dessa saktfärdiga personer som på helt oförståeliga grunder fått jobb på ställen där man måste vara snabb. Ja i kassan i mataffärerna, på serviceboendena och värst av allt på Systembolaget !  Allra värst är dem som dessutom är under 20! Knappt torra bakom öronen.
Känns gnället igen??? Jodå jag har oxå gnällt emellanåt men efter att ha varit
 " vikarie" i 2 veckor så ska jag inte gnälla mer!!! Jag har nog gjort dom flesta fel man kan göra.. Men jag har gjort det med finess!!! Jo det har jag, i stället för att stressa upp mig har jag skrattat åt eländet tillsammans med mina arbetskollegor och brukare . Allt blir liksom lite lättare för alla då😃 


Här hemma växer det så det knakar, grönsaker och gräs ja allt möjligt.
 När Rasmus var yngre hade han en "blommor och bin" period ( nu är det bara bin, jo han har skaffat bikupor) men när han höll på att odla fick han frö av vår goda vän Nina Holmberg . I våras hittade jag en påse frö och satte, å nu håller set på att bli något som liknar en korsning mellan gurka och pumpa... Man kan ju undra vad det må bliva? 

måndag 14 juli 2014

När man trodde att politiker inte kunde bli dummare...

Så var fotbollen över för denna gången. Nåja klagar inte är mest imponerad över att det kan engagera då många människor från olika länder och olika kulturer. Snacka om energier , kunde man tagit vara på den energin kunde man lägga ner kärnkraftverken. 

Här i vår kommun har vi oxå energier i rörelse , visserligen skrattretande sådana men ändå. Det är några personer som brutit sig ur SD ( verkar ju smart) men gått över till framstegspartiet.... Vi focuserar inte på invandringen utan andra viktiga frågor säger dem, i nästa intervju ( jo dom fick tom 2 intervjuer, för här är det just nu nyhetstorka ) då undrade dom var alla igelkottar och gräsändet har blivit av " i vissa länder är det delikatess". 
Hm... I vårt land äter vi kräftor från Turkiet men inte fan har jag sett en enda svensk fiska kräftor när dom är i Turkiet ..
För att inte tala om dom där konstiga fransmännen som äter grodor och sniglar!! Ska vi verkligen släppa in dem i landet? Tänk om vi får snigeltorka... 
Nåja.. Jag är nog mer orolig för hjärntorkan hos dessa partimedlemmar. 
Men jag vill passa på att tacka dem för alla rogivande uppslag till 2015 års revy!!


Just nu är jag hundvakt ett par dagar och det är fullrulle var dag, men jag vågar knappt gå ut med honom för i vissa länder äter man hund!! Det ni, sug på den 😃

söndag 6 juli 2014

Fåfänga är ditt namn.....

Sitter och tänker på alla år man gynnat skönhetsindustrin, det har pushats upp, hållts in ,rakats och smorts in.
Man har knipit med Susanne Lanefelt tills röven var blå.
Otaliga krämer har passerat i mitt liv, acnecreme, anticellulit creme, dagcreme, nattcreme, ja och en och annan tallrik jordgubbskräm. Man klipper sig och färgar håret och smyckar sig på diverse sätt. Ja man är faktiskt som en korsning mellan en påfågel och en dassafluga ( ja ni vet en sån där grönskimrande fluga).  Ändå vet man någonstans att jordens dragningskraft påverkar kroppen mycket, speciellt när man fyllt 40!!
Då hänger det både här och där och man börjar se ut som ett dåligt stearinljus.
Man borde ju sett ut som Cindy Crawford  vid det här laget och fasen inte som madam Mim i svärdet i stenen!

Nåja det kunde varit värre, jag kunde ju liknat Madam Medusa....
 


Man kan ju undra för vem man gör allt detta? är det för andra eller för att stärka sin självbild? ja inte fasen vet jag. Men jag gillar att "piffa" upp mig ibland, jag gillar att få beröm för både min personlighet och när någon märker att man gjort så gott man kunnat med det man blev tilldelad vid födseln.
Jag gillar oxå att strunta i det ibland, köra ner till affären i mjukisbyxor och osminkad.
Vad jag inte gillar är när folk har åsikter om hur man borde se ut !! Då blir jag irriterad och tycker att dom borde skaffa en hobby som inte går ut på att gnälla på andra.
Så ni där ute som gillar att lägga ner tiden på allt, lycka till!! och till er som skiter i det, hoppas ni gör något annat ni gillar med tiden ni får över.




tisdag 1 juli 2014

Vallningar och skrivlust..

Nu börjar livet  rulla på i vanliga hjulspår. Denna tiden på året älskar jag mest av allt ja i vanliga fall. Nu känns det som det är åska i luften var eviga dag, förmodar att det till stor del beror på min antiöstrogenbehandling. Det vallas och svettas runt hela kroppen och jag önskar att jag varit smal som en spagetti och inte haft så många volanger att svettas mellan.
Jag tror min själ att om man dragit ut hela min hud  med alla veck och volanger hade det blivit skinn till en hel soffgrupp!!!
Till och med glasögonen halkar ner på näsan av alla svettningar.
Då är det skönt att strosa runt i trädgården på kvällar och njuta av svalkan. Det växer så det knakar i mina pallkragar, tyvärr har jag glömt bort vad jag planterade och det blir spännande att se vad som kommer upp.

Men lugnet i trädgården har gjort själen gott och jag har fått många ideér till nästa års Goinge revy.
Nu har jag dessutom gjort något alldeles vanvettigt...
Jag har bokat Sibbhultsfolketshus och skall sätta upp en buskis där i höst!!!!! Jo men så att... första gången jag sätter upp något i mitt eget namn! Har givetvis med mig några av mina vapendragare på detta äventyret men dessa är lite hemliga än så länge.
Det gäller min själ att leva så länge man kan. Rätt vad det är så är det för sent.