söndag 29 juni 2014

Impulsiv och hejalös...

Så hände det igen. det jag har upplevt ganska många gånger i mitt liv. Tristessen som kommer när vädret är grått och trist leder ofta till att jag får många roliga ideér , ja eller rättare sagt dom är roliga innan jag utfört dem men sen är det mindre roligt.
Jag hade tröttnat på att bleka håret stup i kvarten så jag tänkte färga om det i en strawberryblond färg.
Ja jag hade alltså tänkt mig blond med svagt jordgubbsröda/ oranga toner. Så blev dock inte fallet. Jag ser mer ut som en skabbig råtta ( då färgen inte blev varken jämn eller svag).
Nåja detta är ju inte första och förmodligen inte sista gången jag gör detta misstaget så det var ju inte värre än att jag fick köra till Maxi och köpa mer färg.
När jag gick in i affären gick larmet igång! jag väntade tålmodigt på att det skulle komma någon och hjälpa mig men icke.
Så jag traskade bort till hårfärgerna och valde 2 nya färger. Efter en liten stunds shoppande så gick jag till kassan för att betala. Jag upplyste kassörskan om att larmen gått igång när jag gick in så hon bad mig gå igenom larmbågen vid kassan, sagt och gjort jag gick igenom och inget larm gick igång. Glad som en spelman var jag och betalade mina varor. Men när jag skulle igenom en gång till så pep det naturligtvis!!!
Jag öppnade väskan och började plocka upp sakerna men kassörskan sa - jag går igenom med väskan och kollar om det larmar. Nä då, det larmade inte första gången men givetvis andra gången.
Då kom säkerhetskontrollanterna, 2 stycken var dom ,trevliga människor som frågade om jag ville ha hjälp av dem och kolla vad det var i min väska som larmade. Ja tack sa jag och följde med dem.
Jag förklarade att det larmade när jag gått in i affären, ja vi hörde det men vi hade precis satt oss och skulle ta rast sa dom :-)
Nåja dom hjälpte till att scanna allt i väskan med en larmscanner men icke att dom hittade något! då gick dom ut till stora larmbågen och gick igenom den ömsom med allt mitt smink som med min väska och plånbok och ibland pep det och ibland inte. Ja det var inte så mycket mer att göra jag åkte hem och tömde väskan för att kolla om jag kunde hitta något gammalt larm men nä då.
Håret fick en ny färg det blev nästan värre än första gången, så nu skall jag sätta i en kopparorange färg så får jag väl se om jag kan gå ut i morgon :-)
Å, nä ... jag kommer inte att lägga ut någon bild på mina nya hårfärger.

tisdag 24 juni 2014

Jordgubbar och solenergi ...

Denna dagen ett liv, som Farbror Melker en gång sa. Steg upp tidigt för att hinna med lite innan jobbet. Det blev lite tvättat och sedan körde jag till Kvistalånga och plockade jordgubbar. Tempot har sackat genom åren, jag minns när pappa och jag plockade jordgubbar för 20 år sedan. Pappa var imponerad över hur snabbt jag plockade. Själv stod han mest och kollade på folk och rökade . Han fick nog ihop 4 liter medans jag plockade 12.
Nåja 2 spannar blev det ( ca 12 kg) så kvällen är räddad... 
Har satt en sats rårörd jordgubbssaft, kokar lite saft, styckfryser lite.  Det är ju "bara" 6 månader till jul och då skall här ätas risgrynsgröt med saftsås gjort på rårörda jordgubbar :-)
Ville även göra en sats jordgubbslikör men där blev det stopp! Henrik ville inte  citat " skämma ut spriten"....
Hoppas denna saften blir bättre än flädersaften som blev alldeles för söt! Undrar om man kan göra den lite syrligare på något sätt... hm.
Men man lär så länge man lever.

På jobbet har vi haft sista tjejkvällen med brudarna. Vi gick tipsrunda och grillade korv. Det blev en trevlig kväll. Väl hemma igen så blev det till att fortsätta med jordgubbsarbetet, tyvärr tog orken slut och jag hittade ingen ny. Tror minsjäl att mina batterier är såna som laddas upp av solenergi för dom har varit nere på rött ett par dagar nu.


lördag 21 juni 2014

Midsommar och skrivlust...

Så var midsommarafton över för denna gången, vi hade turen att vara bortbjudna och kunde bara sätta oss vid dukat bord och njuta av mat och dryck. Vi har firat med samma lilla gäng i många år och det är alltid lika trevligt. Givetvis höll jag på att göra bort mig som vanligt, jag såg att det stod en sån där  modern våg på golvet i hallen och jag tog ett steg fram för att ställa mig på den och kolla vikten. Då kom jag på att det inte är så smart att väga sig direkt efter att man har vräkt ner så mycket mat så det kunde mättat en hel by i Afrika. Jag gick således förbi vågen och fortsatte ut på altanen. Jag berättade om vad jag tänkt göra, då upplyste Fia ( värdinnan) om att det inte alls var en våg utan en skrivare.....
Så nu har jag bestämt mig för att vara onykter nästa midsommar för då kan jag i alla fall skylla på det..


I trädgården växer det så det knakar just nu, tomaterna är så höga så jag har fått staka upp dem. Jag njuter av dom dagarna när jag kan gå runt i trädgården och bara njuta av livet en dag i taget. Jag har även fått tillbaka lite av min skrivarlust och börjat skriva lite sketcher till nästa års revy.


I kväll skall vi ha lite gäster, jag har  varit på Maxi och handlat , där träffade jag härliga revy vänner, sedan har jag sprätt runt i köket hela dagen och grejat med mat. Det blir en härlig blandning av mat ja det  blir " skabarens" på ren göingska ( skåprens).
Varmrökt lax, varm potatissallad med babyspenat och rädisor. Räkor. Sallad. Hemmagjord kall sås. Västerbottenpaj mm och till efterrätt blir det rabarberpaj under marängtäcke med hemmagjord fläderglass. Hoppas det skall smaka. Ha en fortsatt skön helg för det tänker jag ha!

lördag 14 juni 2014

Skator och barnaskrik...

💗Nu är sommaren som bäst, man har fullt med förväntningar inför semestern och man börjar sakta dra ner på arbetstempot ( kan inte påstå att mitt tempo är så bra ). Så fort solstrålarna kommer fram vill man ut i trädgården å bara njuta av att kunna känna gräset under fötterna.
Jag har flyttat en av mina pallkragar då den stod för skuggigt och det jag sådde ville inte växa. Nu hoppas jag att det blir bättre. Min sallad som jag sådde för 2 veckor sedan har kommit upp fint.
I dag steg jag upp hyfsat tidigt och begav mig ut på fläderjakt, jag skall göra en sats flädersaft till.  Jag och Pirat gav oss ut i skogen, det var en underbar morgon knappt några andra ute vid denna tiden. Vi gick till vårt "speciella" ställe och plockade det vi behövde. Sedan bar det av hemåt igen för att  göra saften.
På em kom Frida och Emma med barnen och åt lunch, ungarna var toppade och lekte sådär härligt som bara barn kan göra om sommaren. I och ur poolen, i och ur hängmattan och fram och tillbaka med krocketspelet. Tänk om man hade den energin!! det enda jag har kvar är det där klumpiga som barn ofta har, Frida påpekade mina fläckar på tröjan :-)  Jag borde fötts med en fastsydd haklapp runt halsen!
När alla gäster åkt hem gick jag in och la mig på soffan för den kände sig väldigt ensam. Jag har ju inte legat där på hela dagen!!  Plötsligt hörde jag ett konstigt ljud utanför fönstret, där satt en skata på bordet och åt upp mina doftljus!!!  Så om ni ser en skata men orange apelsinfärgad näbb och diarré så säg åt den - du har själv satt dig i denna situationen!

måndag 9 juni 2014

När orden bara försvinner ...

Det är något befriande i att ligga på en luftmadrass i en vanlig sketen trädgårdspool och låta solen smeka kropp och själ.

I dag har jag bara njutit av att vara ledig, jag struttar runt i min trädgård och lyssnar på fontänens porlande ljud medans jag dricker ett glas rårörd jordgubbssaft och försöker slå bort tankarna på alla måsten. Jag har blivit ganska bra på det sista tiden. Jag håller på att lära mig att tygla mina impulser så att dom skall gagna mig i stället för att dra iväg och bli till problem.
Det är inte lätt, det har ju tagit många år att bli sån här.

Jag satte mig i min "nya " skrivarlya på min altan och försökte få ihop några rader till en sketch jag hade sällskap av Pirat och grannkatten Blixten som sov sött  i kattkorgen på vår altan.
Men det var liksom stopp i skallen! trots att jag hela dagen tagit det lugnt och vilat, har jag vilat för mycket? har min förmåga avstannat eller hujedamig  försvunnit! Nä jag är inte dummare nu än innan så jag vet att allt har sin tid den som väntar på något gott..... det blev en liten dikt i stället. Håll till godo...

Jag har tappat mina ord, jag hittar dem inte. Jag letar i alla skrymsel och vrår men dom är bara borta. Dom försvann när allt var som svårast och nu när allt är bra igen hittar dom inte tillbaka. 
Mitt minne är som en hård sten som inte släpper ifrån sig något utan strid.
Jag minns bara känslor, stora som små, ljusa som mörka. Dom hittar mig när jag behöver dom. 
Jag kan överväldigas av känslorna ibland, då kommer tårarna utan att jag egentligen vet varför. 
Jag har tvingat ut känslorna i porerna, där sitter dom och vibrerar ,redo att reagera i lägen som jag inte kan kontrollera. 
Jag har tappat mina ord, men jag tappade aldrig känslan...

lördag 7 juni 2014

Marknad och trädgårdspyssel...

Idag är det dagen D i vår kommun, vi har marknad!! Broby marknad är en (för oss) stor marknad med ca 400 stånd. Ja det kan ju finnas ett och annat stånd som inte jag vet om ;-) men där är i alla fall väldigt trevligt.
Givetvis skall jag dit, jag har "lurat" Rasmus att följa med. Det kommer nog att bli en eller annan vanvettsaffär i dag. Tack o lov är barnen stora och kommer inte hem asandes med dvärgkaniner eller illrar längre. Men själv brukar jag köpa något onödigt som gräddbullar, marknadskarameller och annat smått och gott.

Innan marknadsbesöket blir det till att åka en liten sväng in till Hässleholm för lite ärenden, till er som tycker att jag kör mycket onödigt, ja det gör jag!!! men jag hjälper miljön på annat sätt! jag äter alltid upp min mat ( inget matsvinn här inte) ibland äter jag även upp bordsgrannens mat , till hans förtret.
Jag försöker återvinna så mycket som möjligt, och i dagarna skall jag rensa mina garderober och skänka till dom olycksdrabbade människorna i Bosnien!!
Förmodligen kommer jag att brinna i helvetet efter alla mil jag kört men där är det ju varmt och jag är ju så förbannat frusen!

Nåja, till alla er som är på Swedenrock önskar jag en trevlig helg med gött väder!!! Har lovat mig själv att jag någon gång skall ta mig dit  kanske ....  Är ju ganska traggig av mig så jag tycker det är jobbigt med ställen där musiken överröstar alla samtal ( sanningen är att jag har svårt att va tyst så länge ).
Då är det bättre att umgås med folk som gillar att höra på mitt tragg!!! ( jo det finns några stycken som gör det). Till alla er där ute, ha en härlig helg!!

tisdag 3 juni 2014

Å dä rejnade å rejnade...

Så hände det sig på fläderstigen att regnet plötsligt dök upp, lika blött och kallt som en höstdag. Mina nysådda fröer fick ett litet täcke över sig ( så duk) , inte fasen vet jag om det hjälper men eftersom min andra sådd har lyst med sin frånvaro så chansar jag på att detta skall funka.
Troligtvis har jag placerat den ena pallkragen för nära min spireahäck och det har regnat för mycket
för det har nästan inte kommit upp något alls, dessutom skiftar det svagt av grön mossa på jorden där.
Känns lite bittert då det var så roligt att planera och plantera, man kanske skall kasta in handduken och asfaltera hela tomten.
Sommaren och semestern står framför dörren och planerna är många, Köpenhamn, Ullared, Borås och en vecka i Sälen med vännerna <3.  Borde nog lagt in om fler veckor men vill spara lite till hösten då vi planerar att åka till Kreta igen. Har några vänner som verkar intresserade att hänga på, är det fler så bara hör av er!
Mina stavgångspromenader har det  varit lite si och så med, haft lite ont i ryggen igen, men har gått lite mindre rundor på 3 km/ per gång.
Prövade att gå 6,5 km härom dagen, myggen höll på att äta upp mig och hunden var helt slut men det gick rätt bra ändå. Lite mer ont i höfterna och ryggen men jag tror det beror på mina nya skor.
Annars är det revyn och sketchskrivande som står högt upp på prioriteringslistan. Vi planerar ju att sätta upp revyn i januari igen om inget annat händer.
Som tur är så behöver jag inte åka iväg för att hitta ideér det räcker med att umgås med min familj ;-)